Stævner

Man kan faktisk skrive meget, om det at være til stævne. Det kræver meget forberedelse, af både sig selv og hesten, hvis man vil nå sine mål til stævnet. Nogen gange er det at beskrive sit mål, en større proces, i sig selv.

Vores mål kan være meget forskellige gang fra gang, vi konkurrerer med os selv, dvs. vi måler os ikke som sådan med de andre equipager, men vi vil opnå noget bestemt ride mæssigt, så det kan jo godt være at den placering vi ender med, er noget andet end vores fulde tilfredshed – det kommer jo an på hvor dygtige de andre i konkurrencen er. Men det er jo altid sjovt at komme i finalerne!

Vi forbereder os på flere måder, og skal blive endnu bedre til det. Egentlig bør der ikke være den store forskel på kvaliteten af vores forberedelse efter hvor stort stævnet er, eller hvilke klasser vi skal ride.


Vi mentaltræner efter Rasmus Baggers principper, f.eks. ved brug af hans Power riders cd. Mentaltræningen giver os rigtig meget hjælp, og når nu vi bruger så meget tid, energi og penge på at skulle til stævne, er det fedt når vi kan blive endnu bedre til at være af sted, og få det bedst mulige ud af det.

Hesten skal også forberedes. Den skal have fyldt sine energi depoter op, så den ikke ”kører tør” under stævnet. Desuden planlægger vi opvarmningen til klasserne hjemmefra, så vi ved hvor lang tid vi behøver.

Hvis hesten, er en lidt varm type, er det vigtigt at den får tid til at være på pladsen, inden der kræves at den skal koncentrere sig, og at den bliver vænnet til at være af sted, inden der kræves endnu mere af den. Er det den mere rolige type, finder vi en måde at varme den op på, så den er varm, men ikke på vej til at blive træt, før den når ind på banen.

Køreturen er også energi krævende, hver kørt kilometer er det samme som at skridte en kilometer, så det har vi også med i vores planlægning.

Når vi er til stævner, bruger vi helst ikke bokse på stedet. Da vi oftest er af sted med nogle stykker, synes vi det giver mere ro hos hestene, at de står ude, og kan se omgivelserne og stå sammen som de kender og kan med hinanden. Vi har også undgået at få noget smitsomt med hjem i flere år, fordi vi ikke har været på stald med hestene, hvor hestene måske bliver mere modtaglige pga. de stresser mere, og smitten er mere koncentreret fordi det er indendørs (bare en teori). Når man har hestene på fold, til stævner, er det ofte uden mulighed for læ, derfor giver vi ofte dækkener på, til stævnerne, for at hestene ikke skal bruge energi på at holde varmen, men have det lunt og dejligt, så de ikke får stive muskler af træk eller regn.

Efter ankomsten til stævnet, trækker vi oftest en tur med hestene, ved eller på banerne. Vi synes de skal have tid til at se hvor de er nu, samt slappe lidt af i musklerne uden at vi sidder og kræver af dem. De kan godt spjætte lidt rundt af ivrighed over det nye sted, men vi mener ikke vi ville få noget særligt positivt ud af at træne dem lige efter en køretur, samt dagen inden de skal ride stævne. Hvis det er en længere køre tur, kommer vi helst dagen før, eller i meget god tid inden hesten skal starte.

Raunsbjerggaard I/S - Raunsbjergvej 14 - 4330 Hvalsø - raunsbjerggaard@gmail.com - Kontonr. 5377-0246487 Mobile pay: 21473623
Lav din egen hjemmeside med mono.net