Vórdis fra Rue

Vórdis blev født på vores gamle stutteri i Rue på fyn.
Mor: Nunna, F: Hrynjandi fra Hreppholum. En meget spændene afstaming, hendes udseenede samt gangarter levede også fuldt op til vores forhåbninger.

Som 2 års viste hun sig som en meget bestemt dame, med meget temperament, hun jagede flokken rundt som en hingst der jager sine hopper. Vi prøvede forskellige flok muligheder uden brugbar virkning. Vi fik hende undersøgt for hormonforstyrrelser, og som special dyrlægen så pænt sagde, så var det ikke den ende det var galt med.

Vi startede meget tidligt med at træne hende fra jorden, vi ville undgå at hun blev for svær at tilride. Tilridningen gik fint, men hun lavede meget ballade som vi dog kender lidt til fra andre af hendes søskende. Det største problem var nok når hun ikke var i hænder, hun elskede mennesker og at lave øvelser fra jorden, men når hun gik på fold så stæsede hun rundt, hun kunne ikke gå alene, hun kunne ikke gå sammen med andre, hun kunne løbe frem og tilbage hele dage hele uger i træk hvis hun fik muligheden. Vi tror i dag at hun sled ret meget på sig fordi hun var tosset på folden, at det gjorde at hun fik skader i bl.a. i forben og derfor ikke altid var glad for at arbejde med rytter på.

Vi tog hende med til undervisning/tjek hos Claus Toftgård, vi prøvede forskellige trænings metoder, folde, fri mm inden vi til slut aflivede hende da hun var 6 år. Vi besluttede at det ikke var et sind der var værd at avle videre på, og vi kunne heller ikke finde nogen der havde lyst til hende.

Vi tænker stadig på hende, en meget smuk hest, med meget god afstamning som altså alligevel ikke fungerede for os og de top professionelle mennesker vi rådførte os med.

Raunsbjerggaard I/S - Raunsbjergvej 14 - 4330 Hvalsø - raunsbjerggaard@gmail.com - Kontonr. 5377-0246487 Mobile pay: 21473623
Lav din egen hjemmeside med mono.net